Αγαπητοί μου,

Με ιδιαίτερη ευχαρίστηση, αλλά κυρίως με ικανοποίηση, προλογίζω το βοήθημα "Διαδρομές Βουνού" που αποτελεί ένα πρακτικό οδηγό ΑΝΙΧΝΕΥΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ.

Εκτιμώ πως είναι ένα χρήσιμο εφόδιο για κάθε Κοινότητα Ανιχνευτών στην προετοιμασία για τις δράσεις βουνού, αφού παραθέτει απλά και κατανοητά χρήσιμα στοιχεία με πολλές λεπτομέρειες.

Ο οδηγός αυτό σε συνδυασμό με τους κανόνες ασφαλείας που πρέπει πάντα να τηρούνται με σχολαστικότητα και με γνώμονα το Ανιχνευτικό Πνέυμα, μπορεί να χαρίσει πρόσθετη ζωντάνια και ομορφιά στα δράση μας.

Επισημαίνω και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι όλες οι προτεινόμενες "Διαδρομές Βουνού" έχουν πραγματοποιηθεί από Κοινότητες Ανιχνευτών μας, άρα είναι μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων του Ανιχνευτικού Προγράμματος, λαμβανομένων υπόψη και όσων παραπάνω ανέφερα.

Ευχαριστώ το Σπύρο Πολυζώη, Έφορο Ανιχνευτών της Εφορείας Περιοχής Αττικής, που μαζί με τους συνεργάτες του ετοίμασαν το βοήθημα αυτό κατ/ αρχήν για τις ανάγκες των Ανιχνευτών της Περιοχής Αττικής, στα πλαίσια του Προγράμματος "ΔΙΑΥΛΟΣ".

Πιστεύω ότι, η έκδοση αυτή, που τώρα απευθύνεται σε όλες τος Κοινότητες, θα συμβάλλει σημαντικά στην προαγωγή του Κλάδου και θα προσφέρει πολύπλευρη ωφέλεια στους Ανιχνευτές του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων

 

Χρήστος Μ. Λυγερός

Γενικός Έφορος